A friss fűszernövények varázsa a Szakácsműhelyben

A friss fűszernövények varázsa a Szakácsműhelyben

A Szakácsműhely ebéd kiszállítással foglalkozó kifőzdében a friss fűszernövényeket tekintik az igazán finom ételek titkának

Az ízek és az egészség összekapcsolása érdekében rendszeresen használjuk ezeket a csodálatos növényeket az ételeink elkészítésében

A Szakácsműhely ebéd kiszállítással foglalkozó kifőzdében a friss fűszernövényeket tekintik az igazán finom ételek titkának

Ahogy korábban már bemutattuk, a Szakácsműhely csapata elkötelezett az ételminőség és az ügyfél elégedettsége iránt. Most pedig eláruljuk, miért ragaszkodnak annyira a friss fűszernövényekhez.

A friss fűszernövények előnyei a szárítottakkal szemben

A fűszernövények a Szakácsműhely konyhájának elengedhetetlen tartozéka. A friss fűszernövények azonban kevésbé elterjedtek a háztartásokban, míg a szárítottak inkább előnyben részesülnek. A legtöbben tudják, hogy a friss fűszernövények ízletesebbek és illatosabbak, de azt már kevesebben tudják, hogy miért van ez így.

A friss fűszernövényeknek számos előnye van a szárítottakkal szemben

Először is, az íz és az illat intenzívebb a friss fűszernövényeknél, ami az ételre is hatással van. Emellett az illóolajok és aromák a friss fűszernövényekből sokkal jobban átjutnak az ételbe, így sokkal finomabb ízeket eredményeznek.

A friss fűszernövények textúrája is befolyásolja a Szakácsműhelyben készült ételek kinézetét és állagát. Emellett a friss fűszernövényekből a vitaminok és ásványi anyagok is bekerülnek az ételbe, így azok sokkal egészségesebbek lesznek.

A legjobb friss fűszernövények az ízletes ételekért

A friss fűszernövények igazi vitaminforrások. Gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban, így a friss fűszernövényekkel készült ételek nem csak finomak, hanem egészségesek is. Néhány példa erre:

Petrezselyem: A petrezselyem gazdag C- és K-vitaminban, valamint A-vitamin előanyagokban, azaz béta-karotinban. Tartalmaz kalciumot, vasat és rostot is. Kiváló választás levesekhez, salátákhoz és húsokhoz.

Bazsalikom: A bazsalikom C-, K- és A-vitamint tartalmaz, valamint kalciumot, mangánt és vasat. Tökéletes választás salátákba, tésztákba és pizzákra.

Koriander: A koriander jó C-vitaminforrás, és jelentős mennyiségű K-vitamint is tartalmaz. Tartalmaz kalciumot, mangánt és vasat is. Gyakori hozzávalója az ázsiai és mexikói ételeknek.

Kapor: A kaporban megtalálható a C- és a K-vitamin, valamint kálium és magnézium. Salátákhoz és halakhoz kiváló, de főzelékekbe is gyakran kerül.

Menta: A menta jelentős mennyiségű C-vitamint és A-vitamin előanyagokat, azaz béta-karotint tartalmaz. Kalciumot és vasat is tartalmaz nagyobb mennyiségben. Leginkább hűsítő italokhoz és desszertekhez használják.

Tárkony: A tárkony jó A-vitaminforrás, és jelentős mennyiségű C-vitamint is tartalmaz. Vas és kálium is van benne. Kiválóan ízesíti a csirke- és halételeket, valamint a szószokat.

Rozmaring: A rozmaringban találhatók A-vitamin előanyagok, valamint C- és K-vitamin. Vasból, kalciumból és magnéziumból sincs hiány benne. Különösen sült húsokhoz használják az egyedi, erős aromája miatt.

A friss fűszernövények hátrányai

Nem minden tökéletes a friss fűszernövények világában. Az egyik hátrányuk, hogy sokkal rövidebb ideig tárolhatók, mint a szárított változatok. Fontos, hogy minél hamarabb felhasználjuk őket, különben elveszítik frissességüket.

A másik hátrányuk, hogy többet kell belőlük használni az íz eléréséhez, mint a szárított változatokból. A szárított fűszerek koncentráltabbak az ízükben, ezért kevesebb mennyiségre van szükség belőlük.

Hogyan neveljünk friss fűszernövényeket otthon?

Ha mindig legyen otthon friss fűszernövény, érdemes néhány bokrot tartani. Így könnyedén lecsipegethetjük a szükséges mennyiséget, megmossuk, és máris felhasználhatjuk a főzéshez. A friss fűszernövények otthoni nevelése nem csak ízletes ételeket eredményez, hanem otthonunkat is díszíti.

Következtetés

A friss fűszernövények valóban az ízletes ételek titkai. A Szakácsműhely frissen-melegen étlapján található ételeknél nagy hangsúlyt fektetnek a friss fűszerek használatára, hogy ételeik ne csak finomak, hanem egészségesek is legyenek.

Ne habozz kipróbálni ezeket a csodálatos növényeket a saját konyhádban, és élvezd az ízükben rejlő varázslatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük