A tökéletes esküvői helyszín Gyomaendrődön a Rubin panzióban

A tökéletes esküvői helyszín Gyomaendrődön a Rubin panzióban

Az esküvői helyszín kiválasztása az egyik legfontosabb lépés a Nagy Nap megszervezésében

A helyszín kiválasztása meghatározza az esküvő hangulatát, stílusát és a vendégek élményét

Cikkünk megírásához ellátogattunk egy vidéki esküvői helyszínre, a Rubin panzió rendezvényparkba

Cikkünk megírásához ellátogattunk egy vidéki esküvői helyszínre, a Rubin panzió rendezvényparkba

Ahhoz, hogy magabiztosan és hatékonyan választhassuk ki a tökéletes esküvői helyszínt, fontos, hogy figyelembe vegyük néhány alapvető szempontot. Íme 6 hasznos tanács a tökéletes esküvői helyszín kiválasztásához!

  1. A helyszín stílusa és hangulata

Az esküvői helyszín stílusa és hangulata meghatározza az egész esemény atmoszféráját. Először is gondoljunk arra, hogy milyen stílusú esküvőre vágyunk.

Lehet, hogy egy romantikus vidéki helyszínen képzeljük el a Nagy Napot, vagy inkább egy modern, városi helyszínre vágyunk. A választás attól függ, hogy mi az, ami leginkább illik hozzánk és a páromhoz.

Fontos, hogy olyan esküvői helyszínt válasszunk, amelyben jól érezzük magunkat. Ha ellátogatunk egy helyszínre, és nem érezzük magunkat komfortosan vagy feszélyezve, akkor jobb, ha tovább keresünk.

Az esküvőnkön szeretnénk, hogy mindenki jól érezze magát, ezért fontos, hogy a helyszín hangulata kellemes és barátságos legyen.

Ezenkívül érdemes figyelembe venni a helyszín környezetét is. Ha szeretnénk szabadtéri szertartást tartani, akkor olyan helyet válasszunk, amelynek gyönyörű kertje van.

Ha pedig egyedi szertartást tervezünk, akkor olyan helyszínt keressünk, amely alkalmas erre a célra és romantikus atmoszférát teremt.

  1. Technikai jellemzők

Az esküvői helyszín kiválasztásakor fontos figyelembe venni a technikai jellemzőket is. Először is gondoljunk arra, hogy mekkora lesz a vendégsereg. Ez alapján tudjuk kiválasztani a megfelelő helyszínt, amely elegendő helyet biztosít mindenki számára.

Továbbá, fontos tudni, hogy a helyszín milyen technikai berendezéseket tud biztosítani.

Például, ha az étkezést is a helyszín biztosítja, akkor valószínűleg nem kell külön terítékekről és kiegészítőkről gondoskodnunk. Ha viszont külön catering szolgáltatja a menüt, akkor ezekkel a részletekkel is foglalkoznunk kell.

Fontos lehet továbbá, hogy az esküvői helyszín rendelkezzen hangosítással és zenelejátszó eszközökkel, ha ezekre szükségünk van. Ha pontosan tudjuk, mire van szükségünk, könnyebben tudjuk eldönteni, hogy a helyszín megfelelő-e számunkra.

  1. Szerződéskötés

A szerződéskötés az esküvői helyszínnel rendkívül fontos lépés. A szerződés biztosítja, hogy mindkét fél számára világosak legyenek az elvárások és hogy tudjunk hivatkozni rá, ha bármilyen probléma vagy nézeteltérés merül fel.

Ne hagyatkozzunk arra, hogy az étterem vagy a helyszín minden egyedi igényt kielégít.

Sokszor minden esküvő más és más, ezért fontos, hogy minden részletet rögzítsünk szerződésben, legyen szó a menüről, a hangosításról vagy éppen a terítékekről. Ezáltal megkíméljük magunkat a felesleges stressztől.

A szerződés emellett segíthet abban is, hogy meggyőződjünk a helyszín együttműködési készségéről és megbízhatóságáról. Ha a vezetőség vonakodik vagy halogatja a szerződés megírását, az lehet egy intő jel a további keresgélésre.

  1. Esküvői vacsora: ételek és italok szolgáltatása

Az esküvői vacsora az egyik legfontosabb része az esküvőnek. Ezért fontos, hogy olyan helyszínt válasszunk, amely képes kielégíteni az étkezéssel kapcsolatos igényeinket.

Ha az étkezést az étterem biztosítja, akkor valószínűleg nem kell külön gondoskodnunk a terítékekről és az alapvető kiegészítőkről. Ha viszont catering szolgáltatja a menüt, akkor ezeket a részleteket is figyelembe kell vennünk.

Fontos, hogy pontosan tervezzük meg az ételadagokat és az italokat.

Ha az étteremben fogyasztjuk el a vacsorát, akkor általában elegendő a vendégszámot megadnunk, és az étterem megtervezi az ételt mindenki számára, még akkor is, ha valaki többször szed.

Az italokat is különböző csomagok közül választhatjuk, amelyek tartalma korlátlanul fogyasztható.

Természetesen a csomagban meghatározott italokon kívül is rendelkezésünkre állnak más italok, ha igényt tartunk rá, de ezek külön fizetendők.

Ezenkívül fontos előre megkérdeznünk, hogy lehet-e saját ételt és italt bevinni, és felszolgáltatják-e nekünk. Sokan szeretnék például a rendelt torták mellé a menyasszonyi tortát is egy családtag készíteni, valamint a családi bort is feltenni az itallapra.

Az esküvői helyszín kiválasztásánál ezek a szempontok is fontosak lehetnek, hiszen vannak párok, akik ragaszkodnak a családi ételkészítéshez, így olyan helyszín sem jöhet szóba, ahol külsős ételek felszolgálása nem lehetséges.

  1. Szálláslehetőség a helyszínen

Ha sok vendég jön messzebbről, akkor fontos, hogy előre tudjuk, hogy van-e szálláslehetőség a helyszínen, és ha igen, akkor hány főre és milyen áron.

Ha tudjuk, hogy a vendégek egy részének szállásra van szüksége, akkor érdemes már a helyszín kiválasztása előtt más opciókat is keresni.

Az esküvő meghívójában érdemes tájékoztatást adni arról, hogy biztosított-e szállás a vendégek számára, és hogy ezt mi álljuk, vagy saját költségen lehet megszállni az éjszakára.

6. Egyéb tippek az esküvői helyszín kiválasztásához

Az esküvői helyszín kiválasztásának folyamata sok apró részletet tartalmaz. Az alábbiakban adok néhány további hasznos tippet:

Kérdezzük meg, hogy van-e parkolási lehetőség.

Egyeztessünk a dekoráció lehetőségeiről és feltételeiről.

Tájékozódjunk arról, hogy csak mi leszünk-e aznap a helyszínen, vagy lesznek-e más vendégek vagy rendezvények is.

Foglaljunk le legalább fél évvel az esküvő előtt, lehetőleg egy évvel, hogy biztosítsuk a helyet.

Menjünk el egy probavacsorára, hogy ne érjenek meglepetések a menüvel kapcsolatban.

Tervezzünk egy alternatív „esőhelyszínt” szabadtéri esküvő esetére.

Gondoljunk arra, hogy mennyire biztonságos és gyerekbarát a helyszín.

Elsőre soknak tűnhet, hogy mennyi mindenre kell figyelni a tökéletes helyszín kiválasztásához.

Azonban, ha ezekkel a szempontokkal tisztában vagyunk, akkor bízhatunk az ösztöneinkben. Amikor ott vagyunk egy helyszínen, érezni fogjuk, hogy az az igazi, ahol örömteli és felejthetetlenül ünnepelhetjük közös életünk kezdetét a család és barátok körében!

A Rubin panzió esküvői blog további hasznos tartalmakkal vár!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük